maanantai 23. joulukuuta 2013

Vieläkin kameratta

Kameraa en ole vielläkään jaksanut ladata. Mutta en mä sentään laiska oo ollu.
  Eilen sunnuntaina kävimme kaupoilla ja hautausmaalla. Ja tänään tein siskoni synttäri kakun ja koristelimme pikkusisarusteni (8 ja 11 vuotiaat) kanssa pipareita. Homeri sai haukku pannan ja hassun näköistä sen touhu ollut sitten ulkona kun koiraa räksyttää ja ihmettelee että mistä sitä sitruunaa ruiskuu leukaan.
Huomenna on jouluaatto. Ja aika menee sukuloiden joten huomenna en sitten kirjoita. Lähdemme varmaan heti aamusta isovanhemmilleni siis minä, iskä, ja kolme sisarustani. Ja olemme siellä iltaan asti. Sinne tulee koko lähi suku. Isäni siskot ja heidän perheet. Isälläni on iso perhe joten porukkaa on paljon.
    Ajattelin vähän kirjoittaa joulu perinteistämme. Katsomme yleensä teeveestä joulurauhan julistuksen ja ohjelman lumiukko. Sitten syömme ja vietämme aikaa yhdessä. Ja tietenkin jaamme lahjat. Illalla pelailemme ja teemme mitä ketä nyt ikinä haluukaan tehdä. Sitten myöhään lähdemme takaisin kotiin. Äidin luona poikkeaa sen verran että meille tulee yleensä vain isovanhemmat ja äidin yksi veli perheineen. Koska äidin sisko asuu lahden seuduilla ja toinen veli Houstonissa. Joten he viettävät siellä päin joulunsa. Muuten eivät paljoa poikkea toisistaan. joten kaime vietettään suhteellisen perinteistä joulua. Joulu kirkossa emme paljoa käy. Koska aika ei riitä.
    Lahjojen anto jouluna on mielestäni kivaa. Mutta se että ostetaan joka ikiselle sukulaiselle jotain on jo turhaa. Olen itse tänä jouluna ostanut lahjat erittäin tärkeälle pikkuserkulleni, sisaruksilleni, sitten sellaisen x-henkilö lajhjan, ja annan yhdet minulle pienet uudet ratsastus hanskat tädilleni jolle ne varmaan menee. Muuta en anna koska mielestäni joulun ei kuullu olla materiaalinen. Olihan se kiva pienenä saada paljon lahjoja, mutta nyt kun ajattelen. Saat paljon tavaroita joista huomaat että ylipuolia et ole halunnut tai tarvinnut. Raha ja hyödyllinen tavara on aina kiva. Yksi kummitätini tekee silleen että ottaa minut mukaan ja menemme kauppaan saan itse valita tietyn summan edestä mitä haluan ja sitte hän tuo sen aattona. Ja toinen ostaa minulle astioita mikä on tosi hyvä koska niitä tulen tarvitsemaan vanhempana kummiskin.
    Vähän nauratti kun pikkusiskoni tuli eilen illalla tänne ja näki nurkassa ison paketti kasan josta erottui yksi muita isompi paketti. Hän sitten tuli kuiskaamaan minulle että : Alina kai toi iso paketti on mulle. Hassua että kaikki haluaisi isoimman paketin. Mitä se paketin koko merkitsee. Eiköhän se sisältö ole kummiskin tärkein. Sitten toinen on että yksi ystäväni avaa aina lahjat silleen ettei paperit mene rikki. Awwawwa siis miksi..?? Mun mielestä se on just kiva repiä ne paperit mahdollisimman nopeasti että näkee mitä se sisältää.
     Sitten meillä on viellä sellainen kiva x lahja juttu isän porukoitten kanssa että kaikki yli 10 vuotiaat saa osallistua lahja arvontaa eli laitetaan oma nimi lapulle ja lappu astiaan ja sitten nostetaan sieltä yksi lappu ja se kenen nimi siellä on niin sille ostetaan sitten yksi 20 euroa maksava lahja. Aattona sitten arvuutellaan keneltä se lahja on.
                                          Viime joulun lahjavuori
                                          Kynttilät tuo aina jouluista tunnelmaa
                                          Jouluruuan kattaus
                                          Homerista parinviikontakaisia kuvia




Heihei
 

1 kommentti:

  1. Kirjoitatko tänne enää? Homer on muuten minun koiran isä eli Martan vikasta pentueesta. Ja minä olen kaimasi. Olisi kiva jos kävisit lukemassa Bertan blogia joka toimii nimellä Puudelimme Bertta:)

    VastaaPoista